Dimsum Logo

Wim van Ginkel:
Ik heb jarenlang over de wereld en door Azië gezworven voordat ik in Utrecht samen met mijn partner Dimsum Reizen begon. Ik ben als sociaal geograaf verslaafd geraakt aan Centraal-Azië, de Kaukasus, de Himalaya en alles wat met de Zijderoute van doen heeft. Daarnaast ben ik het liefst te vinden tussen allerlei obscure bergvolkeren in China, India en Zuidoost-Azië. Meerdere keren per jaar trek ik er op uit om de meest afgelegen gebieden te bezoeken die nog nauwelijks op de toeristische kaart staan. Zo reisde ik binnen twee jaar naar de binnenlanden van Myanmar, de hooglanden in Tadjikistan, Indiaas Arunachal Pradesh en verlaten gebieden in Oost -Tibet. De laatste jaren heb ik elke uithoek van mijn geliefde Iran verkend. Ook reis ik graag door de uithoeken van Europa als de Balkan en IJsland. Ik heb twee boeken en een aantal artikelen over Centraal-Azië, Tibet en Iran geschreven, waaronder ‘Turquoise’ en het reishandboek Oezbekistan en Kirgizstan en werk al jarenlang met veel plezier in de reiswereld.

Wim’s specialisme: reispionier in afgelegen gebieden, mede-eigenaar Dimsum Reizen

Christel van Bree:
In het jaar 2000 ben ik Dimsum Reizen begonnen omdat ik het idee had iets extra’s te kunnen bijdragen aan het idee ”vakantie”. Als studentsinologie reisde ik zelf veel door China en als reisbegeleider door dit immense land merkte ik dat ik vakantiegangers iets mee kon geven wat reisbureaus toentertijd niet lukten. Juist door mijn persoonlijke ervaring met de mensen, hun taal, leefgewoontes en niet te vergeten mijn plezier in de onverbeterlijke Chinese humor. Ziezo. Een eigenwijze reisorganisatie lag in het verschiet.  Ik specialiseerde me in mijn studie verder in de materiële cultuur van China en studeerde af bij het Museum voor Volkenkunde. Sinds mijn jonge jaren ben ik al verzot op Azië. Buiten China ben ik meerdere keren per jaar te vinden op pelgrimspaden in Bhutan, Mongolië, Tibet, Japan, Nepal. 

Twee jaar geleden verlegde ik mijn focus op de landen in het oosten en zuidoosten van Europa en raakte verrast en geïnspireerd door de schoonheid van de bergen in Montenegro, Noord-Griekenland, Slovenië en Albanië. Ik ga er nu regelmatig naar toe om meer te leren over deze landen en hun volkeren.

Ik loop ondertussen met vriendinnen het Franciskus Pad naar Rome in delen. Heerlijk. En met mijn kinderen reis ik elke zomervakantie nog steeds graag door zuid(oost)-Azië met als topper China, Vietnam, Indonesië en het mooie Sri Lanka.  Omdat ik het zo heerlijk vind om te doen, geef ik af en toe een presentatie of een korte lezing over (kunst, cultuur van) China  of je komt me tegen in het Rijksmuseum waar ik graag rondloop met mensen die wat meer willen weten over Aziatische Kunst in het mooiste museum van ons land.

Christel’s specialisme: China en Japan, kunst en cultuur van China en Japan, mede-eigenaar 

Contactgegevens

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *