Tap Air Portugal

TAP Air Portugal is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal met als basis Lissabon. Ze vliegt op bestemmingen in Europa, Afrika en Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Elk toestel is genoemd naar een bekende Portugees/Portugese.

TAP Air Portugal, de Portugese luchtvaartmaatschappij die in maart 2020 haar 75e verjaardag viert, vliegt vanaf Amsterdam drie keer per dag naar Lissabon en één keer per dag naar Porto.

Vanaf Brussel vliegt TAP vier keer per dag naar Lissabon tijdens het zomerseizoen en drie keer per dag tijdens het winterseizoen. Per 1 juli 2019 zal TAP twee keer per dag vanaf Brussel naar Porto vliegen.

Vanaf de thuishaven Lissabon en Porto biedt TAP doorverbindingen naar meer dan 84 bestemmingen in 30 landen. Naast de Portugese eilanden en Europa vliegt TAP ook naar Brazilië, Afrika en Noord-Amerika. In 2019 zijn er negen nieuwe routes vanaf Lissabon aangekondigd. Naast de bestemmingen Basel, Dublin, Tel Aviv en Tenerife zal TAP vanaf juni naar Chicago, San Francisco en Washington vliegen en vanaf juli naar Conakry.

Vloot

TAP heeft als eerste airline ter wereld op 26 november 2018 de nieuwste A330-900neo toestel ontvangen.  De A330neo is efficiënter en milieuvriendelijk, met 15% minder brandstofverbruik en minder geluidshinder. Met de nieuwe Airspace-cabine biedt dit vliegtuig passagiers comfortabele vluchten met minder lawaai en een Mood Light LED-systeem dat de jetlag vermindert. De NEO vloot bestaat op dit moment uit 6 A330-900neo, 3 A321neo, 1 A321LR en 3 A320neo. De A330neo wordt ingezet op de routes naar Brazilië en Noord-Amerika. De A321neo en A320neo toestellen zullen worden ingezet in Europa en Afrika. In totaal zal TAP tegen het einde van 2019 37 nieuwe toestellen ontvangen.

Daarnaast heeft TAP geïnvesteerd in het interieur van de huidige vloot om deze comfortabeler, ruimer en moderner te maken, zgn Retrofit.