Kaapverdië, in eigen taal Cabo Verde (groene Kaap), bestaat uit 9 bewoonde eilanden en 1 onbewoond eiland. De eilanden zijn meer bekend om zon zee en strand met vooral Sal en Boa Vista die jaarlijks vele toeristen aantrekken. De afgelopen jaren hebben verschillende touroperators de eilanden ontdekt en het
heeft enorm bijgedragen aan de ontwikkeling van het land. Toerisme is 25% van de bron van inkomsten en een groot deel van 500.000 inwoners zijn daarvan afhankelijk. Dit is tijdens de corona pandemie duidelijk zichtbaar geworden en het land heeft geleden.
Rotterdam wordt het 10e bewoonde eiland van Kaapverdië genoemd want de stad kent meer dan 25.000 Kaapverdianen. 

Kaapverdiaanse Rotterdammers, ook wel stille migranten genoemd, zijn tijdens de pandemie opgestaan en hebben het land geholpen. Kaapverdië is het 4e land in Afrika met de grootse percentage corona vaccinaties, onder andere dankzij haar Diaspora. In de verschillende Westerse landen heeft de Diaspora om hulp gevraagd wetend dat toerisme snel weer op gang moest komen en voor elkaar gekregen dat Kaapverdië toegang kreeg tot corona vaccins. Ook Nederland heeft hier gehoor aangegeven en de eilanden geholpen met vaccins. Kaapverdië heeft naast zon zee en strand véél meer te bieden. De bergen van Santo Antao, Santiago en Sao Nicolau zijn adembenemend, maar Kaapverdië staat ook bekend om haar “Morabeza”. Dit vind je terug in het samen eten en dansen. Muziek is voor Kaapverdianen altijd erg belangrijk gebleken en houdt de gemeenschap op de voet.

Mijn naam is Margarida de Lege – Silva Mendes, Kaapverdiaan, Rotterdammer en al meer dan 20 jaar werkzaam in het toerisme. Kaapverdië doet mijn hart harder kloppen en als ZRA bij TUI at Home zet ik mij in voor de verdere ontwikkeling van de eilanden.
Kom naar Het Reisprof Event en kom meer te weten over de verschillende eilanden, cultuur, muziek en de Kaapverdiaanse lekkernij Grogue en Pontche

Contactgegevens

Social Media