Icelandair is de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland en heeft haar hub op Keflavik International Airport (KEF), de internationale luchthaven van Reykjavik. Icelandair is onderdeel van de Icelandair Group.


Icelandair vliegt het hele jaar door dagelijks vanaf Amsterdam naar Keflavik, ´s zomers tot wel 2x per dag. Vanaf Brussel wordt het hele jaar door 3-4 tot 7x per week naar Keflavik gevlogen. Vanaf Keflavik worden er doorvluchten aangeboden naar Boston, New York JFK, Newark, Baltimore, Washington, Raleigh Durham, Orlando, Chicago, Minneapolis, Denver, Seattle en Portland in de Verenigde Staten, en Toronto, Montreal en Vancouver in Canada. Tevens biedt Icelandair vluchten aan binnen IJsland en naar Groenland.

 

De gemiddelde overstaptijd bedraagt 1,5 uur, maar een Stopover in IJsland is ook een mogelijkheid. Een Stopover in IJsland is dé manier om een goede eerste indruk van IJsland te krijgen, daar de meest bekende toeristische trekpleisters rondom Reykjavik liggen.

Voor boekingen met onze touroperator tarieven is de Stopover in IJsland zelfs mogelijk tot 21 dagen.

 

Aan boord biedt Icelandair twee verschillende reisklassen; Economy en Saga Premium, onderverdeeld in verschillende tariefssoorten. Economy, met Economy Light, Economy Standard en Economy Flex, en Saga Premium, met Saga Premium en Saga Premium Flex. In Economy is handbagage en ruimbagage (m.u.v. Economy Light) inbegrepen, alsmede stoelkeuze, non-alcoholische dranken en gebruik van een persoonlijk in-flight entertainmentsysteem. In Saga Premium reist men in een Premium stoel met Business Class service; inchecken bij de business class check-in, gebruik van de fastlane bij Security en gebruik van Airport Lounges is inbegrepen. De stoelen aan boord in Saga Premium zijn ruimer, met meer beenruimte, en alle (alcoholische) dranken en gastronomische maaltijden zijn inbegrepen.

 

Contactgegevens

Social Media